Mijn drijfveren

We moeten terug naar de menselijke maat in de economie

Werkgerelateerde disruptieve technologie als kunstmatige intelligentie en big data zorgt voor groei van economische welvarendheid. Dit gaat vaak ten koste van het welzijn van werknemers. Zij moeten een uitputtende fysieke en mentale competitie aangaan met systemen en robots zonder dat zij hier zekerheid en toekomstperspectief voor terugkrijgen. Lagere klassen krijgen eerder te maken met deMeer lezen over “We moeten terug naar de menselijke maat in de economie”

Gezond eten: Wat vindt ons krokodillenbrein van fastfood

Als we met zijn allen willen dat we gezonder gaan eten, dan zou de omgeving gezonder moeten worden. Belonen van gezond eten is de nieuwe economie. Ondermeer geen BTW meer heffen op groente en fruit. Dat hebben we in Nederland zo met elkaar afgesproken op de Nederlandse voedseltop. En toch schieten er nog elke maandMeer lezen over “Gezond eten: Wat vindt ons krokodillenbrein van fastfood”

Lokaal produceren: De blauwe oceaangedachte is groen

Ik woon in de jongste polder Flevoland en die is letterlijk gemaakt en ontworpen om te produceren. Sinds de eerste akkerbouwers en tuinders zich in deze polder vestigden, ruim een halve eeuw geleden, hebben deze sectoren zich ruim ontwikkeld. Waarom van ver halen als lokaal produceren verstandiger is. Voor het milieu en voor onze boeren.Meer lezen over “Lokaal produceren: De blauwe oceaangedachte is groen”

Een van onze Circulaire projecten, weer ruimte in 2021!

Samen met een van onze initiatieven stichting CitySenses willen we de wereld helpen kantelen. Dat doen we met het pop up museum Labyrinth of the Senses. Genomineerd voor de Almeerse Architectuurprijs 2020. Omdat we door de Coronamaatregelen tot na de zomer onze expo niet kunnen opstellen, willen we onze fans, sponsors en toekomstige bezoekers eenMeer lezen over “Een van onze Circulaire projecten, weer ruimte in 2021!”

Circulair Leiderschap als HR-innovatie

Dit artikel geeft een visie op mijn zoektocht naar een nieuw soort leiderschap. Ik introduceer hiermee de term ‘Circulair Leiderschap’. Ditmaal op het terrein van Human Resource Development. Circulair leiderschap past in het circulair economisch denken. Hierbij kennen we geen waardeverlies. Bij een circulair gemaakt product wordt bij het maakproces van te voren goed gekeken hoe het aan hetMeer lezen over “Circulair Leiderschap als HR-innovatie”

Een inclusieve economie

Ik geloof in een inclusieve nieuwe economie. Dat startte al een tijd geleden in 2012. Maar dit verhaal kantelde me volledig. Iedereen in Nederland heeft recht op passend werk. I am what I am van dame Shirley Bassey is het themalied van de Paralympics in London 2012. Het lied onthult op de openingsceremonie een reusachtig modelMeer lezen over “Een inclusieve economie”

Geen zorgen, Nederlandse waarden zijn wortelvast

Ik vond bij toeval op internet onderstaande ‘gemeenschappelijk waarden’ van ons land. Okay, het rijtje stamt uit 2011, maar de wetenschap leert dat je identiteit lang hetzelfde blijft. Ik zie deze waarden als een soort diepgeworteld baken, dat aangeeft hoe wij willen dat ons land is, of in ieder geval zal moeten zijn. Een waardenvol wenslijstjeMeer lezen over “Geen zorgen, Nederlandse waarden zijn wortelvast”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

%d bloggers liken dit: